Orkester Norden er et enestående tilbud til unge musikere fra de nordiske og baltiske lande. Ofte går de på et musikkonservatorium, men vigtigst - at de er kommet langt med deres instrumentale uddannelse, da de skal spille i et symfoniorkester med et interessant og udfordrende repertoire.


Hele ideen til Orkester Norden kom for ca. 25 år siden, og den første dirigent var den nu legendariske finske Esa-Pekka Salonen. Orkester Norden ønsker, at unge skal mødes om musikken, og her få input fra komponister og højtuddannede musikere. Der fokuseres også på de unges karriere-muligheder, og orkesterdeltagelsen skal give mulighed for musikalsk udvikling og generel dannelse. Orkester Norden vil selvfølgelig også studere den nordiske musik - både gammel og ny musik.

At være sammen i 3 uger med 70-100 unge mellem ca. 15 og 26 år, alle sammen spilleglade musikere, er en opløftende og udviklende oplevelse. Det giver store oplevelser og venner for livet.Orkestret er 4 år i hver værtsby, og i perioden 2019-23 er det i Lahti i Finland. Før var det Aalborg i Danmark, og fra 2023 tager Reykjavik over. Der er en styringsgruppe i værtslandet, og bag orkestret er der en forening, der sikrer at projektet kører over lang tid, og er med til at planlægge orkestrets turne til nye værtsbyer.

 

Foreningen Orkester Nordens ejerkreds og bestyrelsesmedlemmer kommer fra Musik&Ungdom, Lions Club og musikkonservatorierne.
Ny formand/ordförande for Foreningen Orkester Norden er Michael Christensen, DK.
 
Yderligere oplysninger på www.orkesternorden.com
 
Foreningen Orkester Norden er nyt medlem af Musik i Norden, og vi byder hjertelig velkommen.
 
Tekst: Steen Finsen
Foto: Jani Mahkonen