Vært for konferencen er den kroatiske kulturorganisation HSK, Hrvatski Sabor Kulture, der har sat sig for at afsøge den rolle den kreative egendeltagelse spiller for både kunsten og samfundet i et Europa i hastig forandring.

Konferencen vil således have fokus på hvordan samarbejde og networking kan bruges som redskaber i forhold til de udfordringer områdets organisationer står overfor.

Der vil derfor også være særligt fokus på metoder til at overbevise politikere om værdien af den kreative egendeltagelse og på hvordan networking med europæiske partnere kan øge effekten af regionale og nationale projekter.

Med talere og best-practises hentet fra hele Europa og mulighed for på et åbent projektmarked at dele sine egne projekterfaringer og søge partnere, bliver der masser af muligheder for at "connecte", lære at påvirke og blive inspireret til det videre arbejde for både professionelle såvel som frivillige indenfor den kreative egendeltagelse.

Konferencen samarbejder endvidere med FAKS festivallen om det kunstneriske program. FAKS festivallen er en international festival i Rovinj, der samler over 1000 aktører indenfor kormusik, blæseorkestre og teater til en 16 dage lang fejring af kunsten, den livslange læring og den kreative egendeltagelse.

Det endelige program for konferencen kan inden længe ses på AMATEOs hjemmeside. Her finder du også praktisk rejseinformation, tilmeldingsskema, priser m.m.

I forbindelse med konferencen afholdes AMATEOs årlige generalforsamling lørdag den 21. maj 2016. Den er åben for alle medlemmer af AMATEO, herunder også nye medlemsansøgere. Både nye som gamle medlemmer af AMATEO vil modtage en official invitation til generalforsamlingen.

For information om hvordan man bliver medlem af AMATEO bedes man kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Tekst: Susan Fazakerley